5 tips voor een gezond en actief leven


Wil ook jij gezonder en actiever leven? Start vandaag met deze 5 handige tips!

1. Start je dag goed 


Hoe je aan je dag begint, bepaalt vaak het verdere verloop van die dag. Daarom is het belangrijk dat je je dag goed start! Een goed ontbijt en een goede ochtendroutine doen wonderen voor je productiviteit en gemoed.

Wat houdt een ochtendroutine in? 

Een ochtendroutine is een verzameling gewoontes die je iedere ochtend herhaalt. 
Wat zou je kunnen toevoegen aan je ochtendroutine?

  • Maak een duidelijke to do-lijst voor die dag
  • Beweging: een wandeling, yoga, een korte workout
  • Noteer waar je dankbaar voor bent 

2. Haal planten in huis 

Planten zuiveren niet alleen de lucht, zorgen voor meer ontspanning en creativiteit.
Onderzoek heeft uitgewezen dat planten op kantoor de creativiteit en productiviteit van werknemers met respectievelijk 45 procent en 38 procent kunnen verhogen.
Ontdek welke planten de beste luchtzuiveraars zijn

3. Sport regelmatig 


Sporten is meer dan naar de gym gaan of jezelf uitputten. Een dagelijkse wandeling of fietstocht doen wonderen! Bewegen in de buitenlucht is gezond voor lichaam en geest. Door in de natuur te wandelen, kom je weer tot jezelf. Daarnaast adem je verse zuurstof in, iets waar je lichaam je dankbaar voor zal zijn. Je zintuigen worden gestimuleerd en je absorbeert vitamine D (ook wanneer de zon niet schijnt).

4. Gun je lichaam voldoende rust


Actief bewegen is goed, maar af en toe stilstaan geeft je lichaam ook een boost. Maak een balans op en wissel sportieve momenten af met rust. Ook tijdens het sporten kun je even rusten, bijvoorbeeld door diep in en uit te ademen. Dat geeft jouw lichaam weer de kracht om nadien verder te gaan.

4. Ventileer en beperk ongezonde stoffen in je leefruimte 


Ongezonde lucht heeft een grote impact op je gezondheid. De luchtkwaliteit verbeteren kan op verschillende manieren: zo kun je de ramen elke dag een half uurtje open zetten, de afzuiger gebruiken wanneer je kookt en goed verluchten na een bad of douche.

Een goede luchtkwaliteit verbetert je productiviteit op het werk. Ontdek hoe je de luchtkwaliteit op kantoor kunt verbeteren

Natuurlijk kun je ook hulpmiddelen gebruiken om de lucht te zuiveren, bijvoorbeeld door te kiezen voor een verwarming met ingebouwd ventilatiesysteem, zoals één van deze systemen: Strada of Tempo.


Op zoek naar een ventilatiesysteem van formaat?

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Contactformulier