Deze planten brengen zuurstof in je leefruimte


Een gezond binnenklimaat begint met voldoende zuurstof en zuivere lucht. Verschillende planten kunnen hierbij helpen en zuiveren de lucht, zodat jij gezonde lucht inademt. Maar welke planten leveren nu het meeste zuurstof? Hieronder vind je een overzicht.

Aloë Vera 

Een aantal jaren geleden deed ruimtevaartorganisatie NASA onderzoek naar de meest luchtzuiverende planten. En wat bleek? Aloë Vera kwam als winnaar uit de bus. Deze plant haalt schadelijke stoffen uit de lucht, die vaak worden veroorzaakt door verf en chemische schoonmaakmiddelen.

Graslelie (Chlorophytum comosum)

De graslelie of chlorophytum is een onverwoestbare luchtzuiveraar én is één van de makkelijkste kamerplanten om te onderhouden. 

Sanseveria 

De sanseveria, ook wel gekend als vrouwentong, produceert ’s nachts méér zuurstof dan overdag. Deze plant is dus ideaal om de luchtkwaliteit in de slaapkamer te verbeteren.

Lepelplant (Spathifyllum)

De spathiphyllum of lepelplant doet het uitstekend in je badkamer, of in andere vochtige ruimtes. Je ziet gemakkelijk wanneer hij dorst heeft, dan laat hij zijn bladeren naar beneden hangen.

Drakenbloedboom (Dracaena) 

De dracaena kan een flinke plant worden en stelt weinig eisen aan de hoeveelheid licht. De plant is gemakkelijk te onderhouden en heeft regelmatig water nodig. Daarom is hij niet alleen geschikt voor in je woonkamer, maar kun je deze plant ook op kantoor gebruiken om lucht te zuiveren. 


Ben je op zoek naar meer manieren om de luchtkwaliteit te verbeteren? Verbeter je ventilatie en luchtkwaliteit met deze tips

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Contactformulier