Climate Classic 2021

Stand up for climate change! Om aandacht te vragen voor de stijging van de zeespiegel organiseert Cycling 4 Climate dit jaar weer de Climate Classic op maandag 14 juni 2021. Circa 500 deelnemers fietsen bijna 400 kilometer van Breda naar Groningen. Symbolisch loopt de route langs de denkbeeldige kustlijn die op Normaal Amsterdams Peil ligt. Deze kustlijn zal ontstaan wanneer de stijging van de zeespiegel doorgaat. Lees in deze blog meer over de Climate Classic!

De zeespiegelstijging neemt met snelheid jaarlijks toe. Volgens het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut stijgt de laatste jaren de zeespiegel twee keer zo snel als in de 20e eeuw. Lees op de website van het KNMI meer over de stijging van zeespiegel.

Met de quote “Time is our only challenge” roept Cycling 4 Climate mensen op om klimaatverandering tegen te gaan, want alleen samen kunnen we écht impact maken. Het fiets-event is een race tegen de klok: om voor het donker te arriveren en daarom beginnen de deelnemers al om 5:30 uur. In totaal zal de tocht ongeveer tussen de 13 en 16 uur duren.  

“Samenwerking, doorzettingsvermogen en snelheid”

Drie kernwaarden die centraal staan tijdens de Climate Classic, maar ook bij het tegengaan van klimaatverandering. De afgelopen 20 jaar is de temperatuur van Nederland erg opgelopen. Zo is in de linker afbeelding de gemiddelde temperatuur afgebeeld van de laatste 150 jaar. De rechter foto geeft de route van de Climate Classic weer. 

Do something green every day!

Helaas is de fietstocht al volgeboekt, maar niet alleen op deze dag is het belangrijk om stil te staan bij de klimaatverandering in Nederland. Het is ook een oproep om in het dagelijks leven hier rekening mee te houden. Daar staan wij als Climate Designers natuurlijk volledig achter! Niet alleen bij jezelf, maar ook om mensen in jouw omgeving op te roepen. Stimuleer vrienden, familieleden, buren en collega’s om een footprint te verminderen. Pak zo vaak mogelijk de fiets, kies voor een wandeling of maak gebruik van het openbaar vervoer. Niet alleen goed voor je gezondheid, maar ook voor het klimaat. De meest originele dingen kun je bedenken om jouw groene footprint achter te laten. Ga in de vakantie op staycation, bespaar energie in jouw woning, consuminder (minder spullen aanschaffen) of verminder/vermijdt het eten van vlees. Wil je weten wat jouw footprint is? Neem dan gauw een kijkje op de website van Mijn Verborgen Impact. Op deze website kun je jouw top 10 aan impact in kaart brengen en tips ontvangen om jouw footprint te verbeteren. Creëer een eigen actielijst, stel doelen vast en roep mensen in jouw omgeving op om hetzelfde te doen. Benieuwd naar meer tips? Lees hier 5 tips voor een gezond en actief leven.

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Contactformulier