Wat is een staycation?Dé manier om duurzaam te reizen is met een staycation. Langzaam beginnen we vooruit te kijken en plannen voor de zomervakantie. Het is nog onzeker naar welke landen we komende zomer mogen reizen. Een perfecte oplossing hiervoor, waarbij je ook nog eens milieuvriendelijk bezig bent, is een staycation. Lees hieronder de uitleg over een staycation en handige tips!

Een staycation is een vakantie in eigen land of een thuisblijfvakantie. Door de pandemie zijn we steeds creatiever geworden als het gaat om vakanties. Voor een langere tijd hebben we ons moeten inhouden en moeten focussen op de dingen die wél mogelijk waren. Waarbij velen normaal op vliegvakantie zou gaan, was de afgelopen tijd enkel een vakantie in eigen land een optie. Maar hierdoor zijn we wel gaan inzien dat een staycation een alternatief is met vele voordelen. Zo kun je er kosten mee besparen, is het minder schadelijk voor het milieu en heb je minder reistijd. Een ander bijkomend voordeel is dat je hiermee ook de lokale economie steunt. Restaurants waren tijdelijk noodzakelijk gesloten en kunnen wel een boost gebruiken. Zij heetten iedereen dan ook een warm welkom.

Een staycation is de meest duurzame vakantie die je kunt kiezen. Lees hier wat duurzaam reizen is en hoe je dit doet.

Verschillende soorten staycations

Omdat je zo gewent raakt in jouw eigen omgeving, sta je soms niet meer open voor de mooie omgeving. Zo kun je tijdens een staycation jouw buurt op een hele andere manier bekijken. Ga naar winkeltjes die je nog niet eerder hebt bezocht of bezoek plekken die je nog niet kent. In iedere provincie zijn leuke activiteiten te vinden om te doen. 

Voor een staycation hoef je niet eens een overnachting te boeken. Zo kun je er ook voor kiezen om te kamperen in de achtertuin. In de warme zomerdagen ’s avonds gezellig rond de openhaard met marshmallows, kijkend naar de sterren… Wat heb je nog meer nodig? Een voordeel hiervan is dat je alles fijn bij de hand hebt en je geen koffer hoeft in te pakken. Dat scheelt weer wat stress! Een andere optie voor een duurzame vakantie is een woningruil met vrienden of familie. Zo heb je er beide geen bijkomende kosten aan, maar ben je er toch even lekker uit.

Staycation tips

·      Stedentrip door Nederland
·       Do-it-yourself spa dag
·       Bootje huren en door de grachten varen
·       Kook een nieuw recept
·       Wandel- of fietsroute ontdekken
·       Yoga of mindfulness retreat
·       Organiseer een spelletjes of quiz avondje

Met een staycation kun je geld besparen waarmee je weer andere leuke dingen kunt doen óf je kunt het besteden aan iets waar je al langer voor spaart. Je ervaart minder stress in voorbereiding op de vakantie, bespaart tijd met het inpakken van spullen en bent binnen maximaal drie en half uur (in Nederland) op de bestemming aangekomen. Heb jij al vakantieplannen of ben jij van plan om dit jaar te kiezen voor een staycation?


Meest Recente Posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Contactformulier