Tips voor een positieve mindset

Vandaag begint de lente en dat is dan ook een mooie gelegenheid om te werken aan een positieve mindset. Weg met de voorjaarsdip,  kom maar op met de lentekriebels! Het zonnetje begint weer te schijnen en daarvan krijg je direct een lach op je gezicht. Hoogste tijd om het eens te hebben over mentaal welzijn. Wij geven dé tips over een positieve mindset, zodat je hier direct mee kunt starten!  

Happy mind & happy life

Een mindset… wat bedoelen wij daar precies mee? Een mindset is gekoppeld aan jouw eigen identiteit en kan positief of negatief zijn. Het is de manier van denken en het omgaan met situaties op een bepaalde manier. Wanneer je van nature een negatieve mindset hebt, heeft het veel inspanning nodig om dit om te draaien naar een positieve mindset. Het kost tijd en zal alleen lukken als je hier zelf voor open staat. Het bewust bezig zijn met jouw mindset en mentaal welzijn kan bijdragen aan je persoonlijke ontwikkeling. Door niet te denken in beren op de weg, maar juist overal een positieve draai aan te geven.

Tips positieve mindset:

1. Bewustzijn: Je hebt er vast van die dagen tussen zitten dat van alles mis gaat. Toch zijn er genoeg dingen om dankbaar voor te zijn. Van ieder nadeel is wel een voordeel te bedenken. Probeer, wanneer je in een negatieve gedachtestroom terecht komt, dit op te merken en te relativeren. Sta daarom elke dag even stil bij de dingen die wél goed gaan en waar je dankbaar voor bent.

2. Leren genieten: Om jezelf te ontwikkelen op persoonlijk vlak is het belangrijk om kleine geluksmomenten te ervaren. Het liefst iedere dag. Wanneer je dankbaar bent voor kleine gebeurtenissen/momenten/dingen, zul je ook vaker het geluk voelen. Meer tips voor een gezond en actief leven lees je hier.

3. Me-time: Plan wat me-time in door bijvoorbeeld een lesje yoga of mindfullness te doen. Door iedere dag te mediteren zorg je ervoor dat je bewuster wordt van bepaalde gedachtes.

Er zijn verschillende apps die je hiermee helpen, zoals: VGZ Mindfullness coach, Meditation Moments of Insight Timer Meditation.

4. Laat je inspireren: Het is fijn om personen en omgevingsfactoren die jou op een positieve manier beïnvloeden, om je heen te hebben. Stel je verwachtingen niet te hoog voor jezelf en ben tevreden met wie je bent als persoon, niemand is perfect en het is goed om je daar bewust van te zijn.. Ieder mens is uniek en mooi op zijn of haar eigen manier. Ook kun je inspiratie opdoen door het beluisteren van verschillende podcasts:  

  • #METZNALLE de podcast
  • Mahalia Inspireert
  • Leef je mooiste leven podcast
  • 100% inspiratie podcast
  • Leven zonder stress

Welke persoonlijke doelen stel jij voor jezelf op? Ga er vandaag nog mee aan de slag en wees trots op elke stap in de goede richting.

5. Gezondheid op je werk: Een groot deel van ons leven brengen we door op werk. Daarom is het niet alleen belangrijk om op persoonlijk vlak te werken aan mentaal welzijn, maar ook op de werkvloer. Tips om jouw gezondheid te verbeteren op werk lees je hier.

Het werken aan een positieve mindset heeft veel voordelen. Uiteindelijk geeft het jezelf meer voldoening en geluk in het leven. Wel is het dus belangrijk dat je ervoor openstaat om te veranderen en doorzettingsvermogen toont om het te laten slagen. Het is een proces dat je lifestyle zal verbeteren. Stap voor stap werk je met jouw mindset aan een happy mind & happy life. Laat in de comments weten welke stappen jij gaat zetten of welke stappen je al hebt genomen om een positieve mindset te krijgen! 

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Contactformulier