Zo verbeter je de gezondheid op de werkvloer


We spenderen 80% van onze tijd op kantoor en 75% van onze werktijd brengen we zittend door. Hoog tijd dus voor een gezondere manier van werken! Maar hoe pak je dit aan? Wij geven jou graag enkele tips voor een betere gezondheid op de werkvloer.

Wandel tijdens je pauze


Ga een frisse neus halen, al is het maar een kwartiertje. Wandel de trappen op en af of maak een wandeling naar het koffie-apparaat. Enkele keren per dag bewegen doet heel wat voor je gezondheid.

Verbeter de luchtkwaliteit


Gezonde lucht is enorm belangrijk, ook op kantoor. Daarom deze tips om de luchtkwaliteit te verbeteren:

Zet regelmatig de ramen en deuren open

Luchten kan in eerste instantie door ramen en deuren open te zetten. Hierdoor frist de ruimte op, waardoor je hersenen weer zuurstof krijgen. Je kunt de ramen en deuren bijvoorbeeld tijdens een pauze of de eerste 10 tot 30 minuten van je werkdag open zetten. Zo kun je productief aan de werkdag beginnen!

Planten verbeteren de luchtkwaliteit én de creativiteit

Planten zijn natuurlijke luchtzuiveraars, dat is algemeen bekend. Met planten fleur je je kantoor op, breng je kleur op de werkvloer en zorg je voor een extra portie creativiteit.

Onderzoek heeft uitgewezen dat planten op kantoor de creativiteit en productiviteit van werknemers met respectievelijk 45 procent en 38 procent kunnen verhogen.

Deze planten zijn perfect voor op kantoor

Plaats een ventilatie-unit van formaat 


Een verluchtingssysteem is en blijft de meest effectieve manier om een ruimte continu van frisse lucht te voorzien. Dankzij een goed systeem zul je altijd zuivere lucht inademen, waardoor je productiever bent en minder last hebt van hoofdpijn.

Het nieuwe Oxygen systeem 

Oxygen2 is een kant-en-klare ventilatie-unit. Optioneel kan Oxygen2 onzichtbaar ingebouwd worden in een Low-H2O radiator. Waardoor één toestel voor ventilatie maar ook voor verwarming en/of koeling zorgt. De Oxygen2 is het meest zuinige vraaggestuurde ventilatiesysteem van Nederland. Door de intelligente besturing met ingebouwde CO2-sensor wordt er in elke ruimte, afzonderlijk van elkaar, perfect geventileerd. Daarnaast voldoet het systeem aan de geluidseisen.

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Contactformulier