Unwaste: circulaire en vegan verzorgingsproducten gemaakt van sinaasappelschillen en koffiedik.


Unwaste vindt koffiedik en sinaasappelschillen te mooi om weg te gooien. Zij gebruiken de voedende ingrediënten liever in hun aanbod van circulaire, en vegan verzorgingsproducten!


De geboorte van Unwaste

Bart Aupers, co-founder van Unwaste: “Het idee van Unwaste is ontstaan door naar afval te kijken. Als mens produceren we heel veel afval. Dat doen we elke dag in hele grote hoeveelheden. Het leuke is dat de natuur helemaal geen afval produceert. Wij zijn als mens het enige levende wezen die dat doet. Daar wilden we wat tegen doen. Daarom zetten we een streep door afval, door reststromen nuttig in te zetten in persoonlijke verzorging. We kwamen erachter dat er hele mooie functionele grondstoffen in onder andere koffiedik zitten, en dat we daar super verzorgende zeep van kunnen maken. We hebben er bijvoorbeeld koffie-olie uit onttrokken en daar een shampoobar mee ontwikkeld.”

Unwaste is begonnen met vaste zeep gemaakt met koffiedik en vaste zeep gemaakt met sinaasappelschillen. Beide hebben in vaste zeep een natuurlijk scrubbende werking (win-win!). Recent heeft Unwaste twee shampoo bars op de markt gebracht: een shampoo bar met sinaasappelolie én eentje met koffie-olie. De productie van de shampoo bar met koffie-olie was mogelijk gemaakt dankzij een succesvolle crowdfunding campagne met honderden fans, die in de voorverkoop het eerste exemplaar bemachtigden.  

Uitbreiding van het assortiment

Jeroen Derks, product & e-commerce manager van Unwaste: “Het succes van de shampoo bars heeft ons aangezet om door te pakken met de nieuwe hand & body bar sinaasappel olie. We zagen dat het zachte en verzorgende effect van de olie als prettig werd ervaren, daarom wilden we deze frisse eigenschappen ook terug laten komen in onze vaste zeep voor dagelijkse verzorging. Om die reden hebben we deze allemansvriend ‘The Refreshing One’ genoemd.”

Producten zónder troep en zonder filter

Unwaste gebruikt voor de rest van hun verzorgingsproducten ook leuke namen als ‘The Bold One’, ‘The Caring One’, en ‘The Loving One’. Zo weet je meteen wat je in huis krijgt als je een aankoop bij Unwaste doet! Unwaste draait namelijk liever niet om zaken heen, maar biedt mooie producten van pure ingrediënten, zónder troep en zónder filter. 

Kortingscode

Heb jij unwaste al geprobeerd? Ga naar Unwaste.nl en check meteen al hun toffe producten! Speciaal voor jullie geven ze 20% korting met de code unwasteyourclimatedesign.

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Contactformulier