Warmetruiendag 2022


Elk jaar wordt energieverspilling te lijf gegaan met de grootste klimaatactie van Nederland: Warmetruiendag. Een feest van klimaatoplossingen voor iedereen. Zet 'm alvast in je agenda, want deze maand is het zover: op vrijdag 11 februari 2022 wordt de 16e Warmetruiendag gevierd! Meedoen is simpel: zet de verwarming lager, trek een warme trui aan en bespaar 6% energie en CO2 per graad. Als heel Nederland op 1 dag 1 graad lager stookt, besparen we 6,3 miljoen kilo CO2! Doen we dat en heel stookseizoen lang, dan besparen we maar liefst 1 megaton CO2!


De organisatie

Klimaatverbond Nederland is de Nederlandse initiatiefnemer van Warmetruiendag; zij organiseert deze actie sinds 2007. Warmetruiendag wordt jaarlijks op of rond 16 februari georganiseerd, hiermee wordt de 'verjaardag' van de inwerkingtreding van het Kyotoprotocol gevierd, het eerste wereldwijde klimaatverdrag.
Inmiddels deden al zo'n 3 miljoen mensen mee: bekende eerdere deelnemers zijn bijvoorbeeld Koning Willem-Alexander, de NS, Donald Duck, de provincie Groningen, Waterschap Rivierenland, de Universiteit van Maastricht, gemeente Haarlem, (basis)scholen in het hele land en vele anderen. En zelfs in het buitenland doen mensen mee: president Obama trok in het Witte Huis zijn trui aan voor Warmetruiendag! 
Meedoen? Kijk hier voor meer informatie en doe mee!


Waarom duurzaam leven bovenaan je bucketlist dient te staan, lees je hier.

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Contactformulier