Energiezuinig koelen: ga voor zonwering

Natuurlijke koeling

Iedereen wordt gestimuleerd om zuinig met energie om te gaan. Steeds meer mensen kiezen daarom voor duurzaam of ‘groener’ wonen, denk aan isoleren, zonnepanelen of energiezuinige koeling en warmte. Maar wist je dat zonwering hierbij ook een essentiële rol speelt? Marketing manager Isabelle Wintmolders van Harol licht dit toe: “Met de zonneschermen van Harol houd je de zon op een natuurlijke én energiezuinige manier buiten en blijft het binnen lekker koel. Zo zorg je dus niet alleen voor meer wooncomfort, maar zijn energieverslindende airco’s overbodig en draag je een steentje bij aan een beter milieu.”

Energiebesparing

Wintmolders: “Tegenwoordig krijgen we veel tips om energie te besparen. Maar een makkelijke en natuurlijke manier waar weinig mensen vanaf weten, is zonwering. Door de aanschaf van zonwering kan je enorm besparen op het koelen van je woning. Door zonwering te plaatsen voor raampartijen houd je de binnentemperatuur onder controle en kan je dus gemakkelijk je woonlasten verlagen door besparing op je energiekosten.”

Verschillende typen

Om je woning op natuurlijke wijze te koelen, zijn er veel verschillende typen zonwering. Wintmolders: “Buitenjaloezieën zijn perfect om warmte buiten te houden en licht binnen te laten. Bovendien zijn ze net zo sterk als rolluiken en kunnen ze je huis tot wel 10 graden koeler houden. Een andere overweging is om screens te laten plaatsen. Later in de zomer staat de zon vaak lager en kan er tegen de avond toch nog veel zonlicht binnen komen. Screens zijn dus ideaal voor woningen met veel of grote ramen. Een andere type zonwering is een knikarmscherm, ook wel zonnescherm genoemd. Deze zonneschermen zijn op elk geveltype te installeren en zorgen niet alleen voor een lagere binnentemperatuur, maar ook voor een grote schaduwrijke plek op je terras. Groot voordeel is dus dat zonneschermen ook zorgen voor een gezellige sfeer in de tuin. Houd deze zomer dus lekker natuurlijk je hoofd koel met zo’n mooi zonnescherm.”

Kies je voor zonneschermen van Harol, dan ben je verzekerd van ultiem comfort van topkwaliteit. Harol heeft namelijk meer dan 75 jaar ervaring in hoogwaardige duurzame zonwering, rolluiken, screens en buitenlevenoplossingen. Alle producten worden op maat gemaakt in de fabriek in Diest (België) en voldoen aan de hoogste kwaliteits- en veiligheidseisen. Hierdoor onderscheidt Harol zich in functionaliteit, kwaliteit en design.

Meer weten?

Duurzamer wonen vraagt dus niet altijd om grote oplossingen, ook kleinere handelingen zoals het plaatsen van zonwering kan een grote impact hebben. Bekijk de website van Harol en ontdek hoe jij je woning op een natuurlijke manier kan koelen.


Meest Recente Posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Contactformulier