Duurzaam wonen met de Duurzaamheidshypotheek van Lot

Wil je een nieuw huis kopen of je huidige woning duurzaam opknappen? Dan kun je een speciale duurzaamheidshypotheek afsluiten. Lot Hypotheken is een hypotheekaanbieder die gunstige tarieven biedt als je geld wilt lenen voor energiebesparende aanpassingen aan je woning. Saskia Buursink, directeur van Lot Hypotheken, vertelt je er meer over.

Verduurzamen; wat betekent dat?

Duurzaam leven zorgt voor een betere wereld. Maar wat kun je hiermee op het gebied van hypotheken? Saskia Buursink, directeur Lot Hypotheken, vertelt: “Met het verduurzamen van je huis tref je maatregelen waarmee je je huis energiezuiniger maakt. Dit kan door dubbelglas te laten zetten, je muren te isoleren, zonnepanelen te plaatsen of een warmtepomp te installeren. Wat je doet om jouw huis te verduurzamen is afhankelijk van het soort huis en het resultaat dat je wilt behalen. Heb je bijvoorbeeld energielabel B en wil je naar A, of heb je label D en wil je hier A+ van maken, dan vraagt dit natuurlijk om andere aanpassingen. Maar het hoeft zeker niet altijd heel ingrijpend of kostbaar te zijn. Ook met relatief kleine aanpassingen kun je je woning al energiezuiniger maken.”

Voordelen van verduurzamen

Een groot voordeel van het verduurzamen van je woning is dus dat de energielasten omlaag gaan én je meer wooncomfort zult ervaren. Een goed geïsoleerd huis wordt als prettiger ervaren dan een koud huis. Daarnaast kun je ook een voordeel ervaren bij het afsluiten van een hypotheek. Er zijn duurzaamheidshypotheken in de markt beschikbaar waarbij je tegen een vaak lagere rente een bedrag kunt lenen. Bovendien creëer je extra waarde voor je woning als je verduurzaamt. Een energiezuinig huis zal bij verkoop, in vergelijking met eenzelfde huis dat niet energiezuinig is, sneller verkopen en meer opbrengen. Je woning verduurzamen loont dus op verschillende manieren.

Duurzaamheidshypotheek van Lot

Lot Hypotheken verstrekt hypotheekoplossingen voor de aankoop, verduurzaming en verbouwing van woningen. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel.

Lot biedt een speciale duurzaamheidshypotheek aan waarmee je tot €35.000 extra kunt lenen voor energiebesparende maatregelen tegen een lagere rente van slechts 0,5% voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie en 1% zonder Nationale Hypotheek Garantie. Bovendien krijg je bij het afsluiten van een hypotheek een gratis energie bespaar rapport met advies hoe je jouw woning duurzamer kan maken.

Naast het productaanbod van Lot, werkt Lot zelf ook zo duurzaam mogelijk. Zo wordt met digitale communicatie papierwerk voorkomen en plant Lot bij elke afgesloten duurzaamheidshypotheek twee bomen. Ook in campagnes zet Lot aan tot duurzame acties. Zo gaf ze dit jaar in een win-actie een cheque weg van €2.500 voor de aanschaf van zonnepanelen.

Waarom nog wachten? Informeer vandaag!

Met een duurzaamheidshypotheek draag je dus bij aan een betere wereld én creëer je meer waarde in je woning. Dus waarom nog wachten? Kijk voor meer informatie op de website of neem contact op met een hypotheekadviseur in de buurt.


Saskia Buursink, directeur Lot Hypotheken
Meest Recente Posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Contactformulier