Feiten en fabels: lage temperatuurverwarming


Over lage temperatuurverwarming, oftewel LTV wordt veel geschreven en gesproken, maar wat zijn nou de feiten en fabels?

Feiten  


 1. Bij een LTV wordt het aanvoerwater niet, zoals gebruikelijk tot 80 ̊C verwarmd, maar slechts tot 55 ̊C of lager.
 2. LTV verwarmt een (zeer goed geïsoleerd) huis gelijkmatiger, constanter en milieuvriendelijker dan een CV op hoge watertemperaturen.
 3. Vanwege de lagere temperatuur van het aanvoerwater neemt het gasverbruik af en is er sprake van energiebesparing die kan oplopen tot wel € 105,- per jaar.
 4. LTV zorgt voor gezonde lucht in huis; er is minder zwevend stof en stofmijt.
 5. De meeste energie bespaar je door de combi van een warmtepomp en LTV. Of HR Eco ketel op lage CV water temperatuur van bijvoorbeeld 40 ̊C
 6. Low-H2O radiatoren van Jaga zijn geschikt voor LTV: zij gebruiken ook nog eens minder water, wat ze beter geleiden. Hierdoor warmen ze nog sneller op en geven de warmte nog beter af.
 7. Bij de combi van LTV met een warmtepomp kan de installatie (optioneel) gebruikt worden om een ruimte in de zomer te verfrissen.


Lage temperatuurverwarming met de Low-H2O technologie van Jaga 

Onze Low-H20 radiatoren bevatten tot 90% minder water dan traditionele radiatoren, waardoor het water sneller is opgewarmd. Ook hoef je hierdoor geen grote radiator te hebben om met lage temperaturen te verwarmen. Door het toevoegen van ons Dynamic Boost Hybrid systeem (DBH) kan de radiator extreem snel verwarmen, waardoor je snel de gewenste temperatuur bereikt hebt in huis.

Fabels 


 1. LTV verwarmt de ruimte tot een lagere temperatuur. → Nee, de aanvoer temperatuur is lager, maar de ruimte kan nog steeds op een comfortabele temperatuur gebracht worden. Wel moet het afgifte systeem op LT geselecteerd zijn.
 2. Bij LTV mis je stralingswarmte, dus voelt het kouder in huis. → Nee, de stralingswarmte is een overschat fenomeen. Dit is tot slechts 1 meter voelbaar op hoge temperaturen, bij LT zelfs maar tot 50 cm.
 3. Bij LTV hoef je de temperatuur (kamerthermostaat) nooit laag te zetten, zelfs niet als je op vakantie gaat. → Nee, ook bij LTV kun je een nachtverlaging toepassen of de verwarming als je op vakantie gaat lager zetten, hierdoor bespaar je nog meer energie.
 4. LTV werkt alleen goed samen met een vloerverwarming. → Nee, LTV werkt juist goed met Jaga radiatoren omdat zij sneller de ruimte op temperatuur hebben. Zo past het systeem zich perfect aan op jouw dagritme en kan makkelijk nachtverlaging toepassen.
 5. Bij LTV hoef je niet te ventileren → Nee, LTV werkt het beste bij een goed ge├»soleerd huis, maar dan is ventileren juist erg belangrijk.
 6. LTV radiatoren zijn groter dan traditionele radiatoren. → Nee, de Low-H2O radiatoren van Jaga zijn juist klein en werken met een compacte warmtewisselaar.
 7. LTV warmt het huis niet even snel op als een traditionele verwarming. → Nee, low-H2O radiatoren warmen zeer snel op en hierbij merk je geen verschil met een traditionele verwarming (HT). Voeg je DBE toe, dan worden de afmetingen nog kleiner en is de ruimte nog sneller op temperatuur! 

Ben jij op zoek naar een energiezuinige verwarmingsinstallatie? Ontdek het volledige aanbod aan zuinige radiatoren!

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Contactformulier