Energie besparen doe je met een NIBE warmtepompWil je energie besparen en kun je hiervoor wel wat goede bespaartips gebruiken? Wat dacht je ervan om je huis te laten na-isoleren en je cv-installatie te laten vervangen door een duurzame warmtepomp met vloerverwarming? Dat is een heel effectieve manier om energie te besparen, al moet je daar natuurlijk wél het geld en de tijd voor hebben. Maar er zijn er meer manieren om energie te besparen. Kies bijvoorbeeld voor een warmtepomp van NIBE met lage temperatuur radiatoren. Hiermee bespaar je energie zónder je huis ingrijpend te hoeven laten aanpakken!

Met een warmtepomp bespaar je energie

Een warmtepomp van NIBE kan je huis verwarmen, koelen en van warm water voorzien door gebruik te maken van gratis energie uit een hernieuwbare bron, zoals de aardbodem, de buitenlucht of ventilatielucht. De warmtepomp zet deze warmte vervolgens heel efficiënt om in bruikbare energie om je huis te voorzien van duurzaam comfort. Omdat de warmtepomp bij dit proces slechts een beperkte hoeveel stroom gebruikt, kan het rendement oplopen tot wel 600%.

Zo bespaar je de meeste energie

Het hoogste rendement – en dus de grootste energiebesparing – wordt gerealiseerd wanneer het verschil tussen de temperatuur van de bron en de aanvoertemperatuur van de verwarmingsinstallatie zo klein mogelijk is. Een afgiftetemperatuur van maximaal 35°C is daarbij ideaal. Daarom koppelen zij een warmtepomp het liefst aan een lage temperatuur afgiftesysteem, zoals vloerverwarming. Maar dan moet dit wel mogelijk zijn en dat is helaas niet in alle situaties het geval.

LT-radiatoren

Ben je wél op zoek naar een manier om energie te besparen, maar is vloerverwarming voor jou geen optie? Overweeg dan om een NIBE warmtepomp te combineren met lage temperatuur radiatoren van bijvoorbeeld Jaga. Deze radiatoren werken namelijk uitstekend samen met de warmtepompen van NIBE en leveren hierdoor een hoog comfort in elke ruimte van je huis. Veel Jaga radiatoren zijn in combinatie met een warmtepomp van NIBE ook geschikt om je huis op warme dagen aangenaam te koelen. Daarbij heb je ook nog de keuze uit een groot aantal modellen en afmetingen, zodat je je cv-installatie perfect kunt afstemmen op jouw huis. Een ander voordeel van LT-radiatoren is dat ze wel veel warmte afgeven, maar niet heet worden. Ze zijn dus veilig voor kinderen én voor jezelf!

Comfort van hoge kwaliteit

Kies je voor NIBE en LT-radiatoren van Jaga, dan ben je verzekerd van een comfortinstallatie van topkwaliteit. NIBE heeft namelijk meer dan 40 jaar ervaring met warmtepompen en neemt bij de productontwikkeling van elke warmtepomp de zware eisen van het Scandinavische klimaat als norm. Hierdoor onderscheiden warmtepompen van NIBE zich in betrouwbaarheid en prestaties. Investeren in een nieuwe cv-installatie met een NIBE warmtepomp en Jaga LT-radiatoren is dan ook een uitstekende manier om energie te besparen!

Meer weten?

Bezoek de website van NIBE en ontdek alles over duurzaam comfort met een warmtepomp!

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Contactformulier