Woning ventileren


Om een goede gezondheid te waarborgen is dagelijks ventileren een must! De hele dag door komen vocht en stofjes in de woning. Wanneer er niet goed wordt geventileerd – enkel een raam open zetten is niet voldoende – kan het een nadelig effect hebben op je gezondheid. Juíst in deze tijd is dat natuurlijk niet wat je wilt. Ga voor een gezond huis én een goede gezondheid en ventileer, zodat vervuilde stofjes uit huis verdwijnen!

Ventilatie in huis

Op enkele momenten is het extra belangrijk om te ventileren. Zo komt er bijvoorbeeld na het douchen meer vocht vrij in de lucht. Ook tijdens en na het koken of slapen is het noodzakelijk dat de woning over een ventilatiesysteem beschikt. Door eens in de zoveel tijd een raam open te zetten ben je enkel aan het luchten. Dit is dus nog niet genoeg. Het hele jaar door moeten vervuilde stoffen de woning worden afgevoerd en schone stoffen de woning in worden gebracht. Dit is niet alleen noodzakelijk in de zomer, maar ook in de winter. Al helemaal wanneer een woning goed is geïsoleerd. In een bedompte ruimte loop je gauw hoofdpijn, uitdroging, benauwdheid of vermoeidheid op. Zuivere lucht is daarom belangrijk voor jong en oud. Voorkom schimmels of huisstofmijt met een goede ventilatie in huis. 
Lees hier de 10 tips voor een betere ventilatie!

Ventilatie plaatsen in bestaande woningAls je nog geen ventilatie in huis hebt geplaatst, kies dan voor de geschikte apparatuur. De Oxygen2 is hét ventilatiesysteem van Jaga. De aangevoerde lucht komt rechtstreeks van buiten via een filtersysteem, wat resulteert in een zuiver binnenklimaat. De vieze lucht verdwijnt uit de woning en frisse lucht komt van buiten naar binnen. Deze kant-en-klare ventilatie unit kan onzichtbaar worden ingebouwd in een Low-H2O radiator. Win-win, want daarbij heb je ventilatie, koeling en/of verwarming in één. Ventileren met  Oxygen2 is niet alleen ideaal in een bestaande woning voor renovatie oplossingen, het systeem kan ook in een nieuwbouwwoning worden toegepast.

Ga voor een zuiver en gezond binnenklimaat! Welke stappen neem jij om te ventileren, heb je nog tips? Laat het ons weten in de comments.Meest Recente Posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Contactformulier