Earth Day 2021

 
Every day is an earth day! Alweer de 51ste editie van ’s werelds grootste milieubeweging evenement, Earth Day! Op 22 april 2021 is het zover. Sinds 1970 worden over de hele wereld belangrijke acties ondernomen om het milieu te verbeteren met als doel om milieubeweging- en bewustwording te activeren. Iets wat wij zeker steunen, jij ook? Lees verder om meer te weten over dit grote event!

It’s not a day, it’s a movement.

Er wordt gestimuleerd om niet enkel op deze dag actie te ondernemen, maar deze dag wordt wél ingezet om de bewustwording te creëren. Door dit event zal men zich realiseren dat er verandering moet komen om komende klimaatveranderingen en milieuvernietiging te voorkomen. Vorig jaar trok dit event maar liefst 8,5 miljoen kijkers. EARTHDAY.ORG telt 150.000 partners in 192 landen. Dit geeft aan dat wereldwijd veel behoefte is om deze belangrijke onderwerpen onder de aandacht te brengen. Over de hele wereld worden mensen opgeroepen om in actie te komen.

Hoe kun je hieraan deelnemen?

Deze wereldwijde show gaat live om 12:00 uur. Online worden verschillende workshops, paneldiscussies en bijzondere optredens gegeven. Met als thema dit jaar “Restore Our Earth”. Verschillende onderwerpen komen aan bod, zoals: natuurlijke processen, innovatief denken over het ecosystemen en opkomende groene technologieën. Aanmelden voor deze wereldwijde livestream event kan via EARTHDAY.ORG of via hun social media kanalen Facebook, Twitter en YouTube.

Doe de kennis quiz!

Benieuwd hoe groot jouw kennis is over onze aarde? Er zijn verschillende leuke quizen om jouw kennis te testen, zoals: upcycled foodquiz, walvisconservatiequiz, klimaatquiz, oceanen en plastic pollution quiz of de schone energie quiz.

Verandering begint bij actie, klein of groot. Blijf actie ondernemen en draag jouw steentje bij aan een groene samenleving. Voor jezelf, maar ook voor de toekomst. Alleen samen kunnen we een grote impact maken. Zoals te zien is op de wereldkaart hierboven, zijn wij zeker niet de eerste of enige die zich inzetten voor een beter milieu. Verschillende events, presentaties, clean-up punten staan hierop afgebeeld.

Doe jij ook mee aan het wereldwijde event Earth Day? Laat het ons weten in de comments! Hopelijk zien we je dan. Meest Recente Posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Contactformulier