Ook duurzame kledingmerken zijn fashionable


Bij een duurzaam leven denk je misschien niet meteen aan je kleding, maar dat kun je gerust wél doen. Bij de productie van kleding komt namelijk meer kijken dan je denkt: katoen moet verbouwd en geplukt worden, voor wol moeten schapen geschoren worden en voor fleece worden PET-flessen gerecycled. Vervolgens worden van dit materiaal vezels gemaakt, die uiteindelijk verwerkt worden tot stoffen.

Al deze processen (verbouwen, bewerken, verwerken) hebben impact op het milieu. Dat kan beter: wanneer je duurzame kleding koopt, zal je ook daar bijdragen aan een beter milieu. 

Eco = fashion 


Daarnaast zul je zien dat duurzame kleding niet langer oubollig of ééntonig is: verschillende kledingmerken zetten in op fashionable, on trend, duurzame kleding. Ook bij grote modeketens vind je steeds meer duurzame kleding in de schappen, erg mooi om te zien dat zij steeds meer verantwoordelijkheid nemen voor de grote hoeveelheden textiel die ze de wereld in brengen.
Bij H&M kun je sinds 2013 textiel inleveren en ontvangt daarvoor korting op een volgende aankoop, ook is sinds het begin van dit jaar H&M Take Care gelanceerd, Take Care informeert klanten over het verzorgen, upcycelen en verzorgen van kleding met als doel kleding langer mee te laten gaan.


Vegan handtassen 


Handtassen en schoenen worden vervaardigd uit leder, oftewel dierenhuiden. De productie ervan is allesbehalve milieuvriendelijk. Leder is géén bijproduct, er worden meer dieren geslacht voor hun huid dan voor vlees. Het is dus niet zo dat leder wordt gemaakt van dezelfde dieren die geslacht worden voor het vlees. Dat is een mythe, er worden dieren gekweekt voor hun vacht en huid. 

Daarbij komt het dierenleed bij verschillende grote merken, zoals Hermès. Zij gebruiken krokodillenleer voor hun handtassen. De krokodillen worden vaak geslagen en gemarteld, er wordt in hun huid gesneden en ze worden (levend) gevild. 

Vegan handtassen worden gemaakt van duurzame materialen en je hebt er even lang plezier van als van een lederen handtas. 


Meest Recente Posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Contactformulier