Never waste a good crisis

Dit zijn woorden die ik in deze tijd regelmatig gebruik als lichtpuntje aan het einde van de tunnel. Ze zetten mij aan om de mogelijkheden te blijven zien. Wat brengt deze crisis ons naast pijn en verdriet? Wat voor inzicht brengt het? Welke lessen kunnen we ervan leren? Tijden zoals deze, zorgen voor een klimaat waarin we de druk voelen die nodig is om ons gedrag te veranderen. Wie aan het begin van dit jaar had verteld dat ik op dit moment elk overleg via een videoverbinding zou hebben had ik ­voor gek verklaard. Geloof jij ook dat er niets boven een fysieke ontmoeting gaat? Ik val na twee weken thuiswerken al behoorlijk van mijn geloof. Na deze crisis ga ik bij minstens 70% van mijn afspraken voorstellen om ze online te doen.

De energietransitie

Wanneer een gewenste verandering niet significant beter is dan dat wat we al hebben dan zal de verandering moeilijk worden omarmt. Daarom werkt een crisis of wetgeving ook zo goed. We voelen de druk van de crisis of de wetgeving en gaan mopperend overstag. Dit geldt ook voor de energietransitie. Mijn collega's zijn met klanten in gesprek over de mogelijkheid om hun woonsituatie te verduurzamen. Tijdens deze gesprekken hoor ik vaak dat klanten in de onzekere fase verkeren. Is het echt wel nodig? Moet ik niet wachten op betere of goedkopere technieken? Als grote bedrijven eens wat zouden doen dan gaat het toch veel sneller!?

Persoonlijke begeleiding

Zolang de klimaatverandering nog niet in elk gezin als crisis gevoeld wordt doen wij ons best om mensen inzicht te geven. Met dit inzicht in hun situatie en door de mogelijkheden met ze te bespreken helpen we ze een besluit te nemen. We laten zien wat het ze persoonlijk op kan leveren en zo ontwerpen we het juiste klimaat voor de nodige veranderingen. In dit ontvankelijke klimaat krijgen onze techneuten pas de kans om een goed klimaatontwerp en energieplan op maat te maken.

I am a climate designer! What about you?

Ga jij ook voor een gas-loze of energie neutrale woning? Wil je een goed op elkaar afgestemd pakket aan maatregelen toepassen waarbij investering en maandlasten met elkaar in balans zijn? Doe de woningscan op onze website en maak een afspraak met een van onze adviseurs.


Yuri Pelser, Projectleider bij de woningverduurzamer van Nederland | www.woonduurzaam.nl


Yuri combineert zijn achtergrond in de installatietechniek met zijn jarenlange ervaring als projectleider en duurzaamheidsspecialist bij grote woonstichtingen. Hierdoor brengt hij veel bagage mee naar duurzame woonprojecten. Hij kent de groene spelregels als geen ander en zet de klantbehoefte altijd op de eerste plaats.

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Contactformulier