Laag temperatuur radiatoren vs. vloerverwarming


Als je gaat bouwen of renoveren, is de keuze van de verwarming enorm belangrijk. Door op de juiste manier te verwarmen kun je namelijk energie besparen, en dat voel je in je portemonnee. Daarnaast is energiezuinig verwarmen ook goed voor de natuur.

Over verwarmen via vloerverwarming en losse radiatoren wordt heel wat geschreven, maar wat is nu de beste oplossing? Wij vergelijken verwarmen via vloerverwarming met radiatoren met de Low-H2O technologie.

Vloerverwarming: energiezuiniger dan radiatoren


Vloerverwarming is energiezuiniger dan verwarming met radiatoren. Een radiator moet het water van de ketel verwarmen tot 90°C. Daarna wordt het rondgepompt in de radiatoren; dit zorgt ervoor dat het afgekoeld wordt tot zo’n 70°C. Het water moet vervolgens weer worden opgewarmd tot 90°C, wat veel energie kost. De ketel warmt het water bij vloerverwarming maar op tot 50°C en koelt het af tot 40°C. Het kost dus een stuk minder energie om het water weer op te warmen. Echter, vloerverwarming heeft tijd nodig om op te warmen en wordt in veel gevallen overdag niet uitgezet, omdat de opwarmtijd te lang duurt.

Radiatoren met de Low-H2O technologie


Wanneer je kiest voor lage temperatuurverwarming, bespaar je een hoop energie. Hiervoor heb je vaak grotere radiatoren nodig. Jaga heeft echter in de jaren ‘80 de Low-H2O technologie ontwikkeld. De Low-H20 radiatoren bevatten tot 90% minder water dan traditionele radiatoren, waardoor het water sneller is opgewarmd. Ook hoef je hierdoor geen grote radiator te hebben om met lage temperaturen te verwarmen. Door het toevoegen van het Dynamic Boost Hybrid systeem (DBH) kan de radiator extreem snel de warmte verspreiden, waardoor je snel de gewenste temperatuur bereikt in huis. 

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Contactformulier