Dit kun jij doen voor onze planeet


Vandaag is het Earth Day: een dag om stil te staan bij ons gedrag en de invloed ervan op de aarde. Om de aarde te sparen moeten we samenwerken en allemaal ons steentje bijdragen. Wij vertellen je hoe.

Op naar een duurzaam leven 

Duurzaam leven, dat kun je leren. Trek bijvoorbeeld een warme trui aan of kies voor een ecologische manier van verwarmen. Daarnaast kan je de kraan wat sneller dichtdraaien wanneer je je tanden poetst of je handen wast.

Isoleer voor een lager verbruik 

Isoleer je huis, zo zal je minder energie nodig hebben om je leefruimte te verwarmen. In de zomer kun je genieten van een koel huis, de isolatie zorgt er immers voor dat de warmte buiten blijft.

Plastic, it's not fantastic 

Plastic zit in veel producten, maar je kunt het ook vermijden. Bamboe tandenborstels, bioplastic of glazen flessen en rieten of metalen rietjes kun je vandaag al kopen. Ook winkelketens en bedrijven zetten in op verduurzaming en alternatieven voor plastic. 

Ga naar een verpakkingsvrije winkel of neem een herbruikbare tas mee 

Als je je inkopen gaat doen, krijg je de plastic verpakking er gratis en voor niets bij. Dat zorgt natuurlijk voor veel afval. Dit kun je vermijden door je eigen tas mee te nemen, of door bij een verpakkingsvrije winkel te kopen. Je vuilniszakken zullen minder snel gevuld zijn, Moeder Aarde zal je dankbaar zijn.

Neem een douche in plaats van een bad

Wanneer je doucht bespaar je meer water dan wanneer je een bad neemt. Even schetsen: 19 minuten douchen staat gelijk aan één bad! Neem dus enkel een bad als je even wilt relaxen, maar was je onder de douche. 

Zorg voor een duurzaam huis 

Duurzaam leven doe je eerst en vooral in een duurzaam huis. Een ecologische en energiezuinige manier van koelen en verwarmen staat hierbij op de eerste plaats.

De Strada Hybrid heeft naast de Low-H2O technologie voor energiezuinig verwarmen, ook het vermogen om een ruimte snel te koelen. Het toestel is voorzien van een automatische sturing met sensoren, zodat telkens de juiste werkingsstand geactiveerd wordt en je in ieder seizoen verzekerd bent van een optimaal binnenklimaat.

Ga voor een duurzaam leven met de Low-H2O technologie

Produceer minder afval 

We produceren gemiddeld 4 kilo afval per jaar, dat is heel wat. Gelukkig bestaan er alternatieven die jou helpen om de afvalberg te verminderen.

Bekijk hoe jij minder afval kunt produceren

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Contactformulier