Warmetruiendag! Zet je verwarming een graadje lager en bespaar energie


Vandaag is het Warmetruiendag, een jaarlijks terugkerend initiatief van Klimaatverbond Nederland. Op Warmetruiendag gaan we voor de veertiende keer energieverspilling tegen en kun jij heel gemakkelijk een steentje bijdragen. Hoe? Door de verwarming een graadje lager te zetten en een – what's in a name – een lekkere warme trui aan te trekken. Daarmee kun je heel wat besparen. Hoeveel precies? Dat vertellen we je graag.

Zo veel bespaar je door de verwarming een graadje lager te zetten 

De verwarming één graad lager zetten kan je maar liefst 6% CO2 en 6% energie besparen. De hoeveelheid energie die we nodig hebben voor het verwarmen van een huis is ongeveer het verschil tussen de temperatuur binnen en de gevoelstemperatuur buiten. Stel je voor, vandaag is het buiten twee graden en binnen ongeveer twintig graden, dan zit daar achttien graden tussen. Dat ene graadje zul je niet zo gauw voelen in huis, maar wel in je portemonnee.

Zet de verwarming 's nachts lager 

Nog een tip om energie te besparen? Door de deuren te sluiten en enkel de kamer te verwarmen, bespaar je al heel wat energie. Ook ’s nachts kun je de verwarming lager zetten of helemaal uitschakelen.

Laat je huis isoleren 

Woon je in een oud huis, dan doe je er goed aan om je huis goed te laten isoleren. Dat kost je in eerste instantie een klap geld, maar uiteindelijk zal je flink besparen. Als je huis goed geïsoleerd is blijft de warmte in de winter binnen en de koude buiten. Dit zal je op termijn een hoop geld besparen.


Worden jij en je partner het niet eens over de binnentemperatuur? Bekijk dan zeker onze tips om discussies over de thermostaat te vermijden.

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Contactformulier