Vermijd discussies over de thermostaat!


Vrouwen hebben het gemiddeld kouder dan mannen, dit komt onder andere door de hormonen. Dat zorgt vaak voor discussies over de thermostaat. Vrouwen zouden zelfs stiekem de thermostaat hoger zetten! Met deze tips zijn discussies over de thermostaat verleden tijd.

Discussie over de thermostaat komt het vaakst voor bij Friese en Limburgse stelletjes 

Maar liefst 48% van de Nederlandse stelletjes heeft weleens onenigheid over de verwarming. Dit blijkt uit onderzoek van Offerteadviseur onder 1.068 Nederlanders, uitgevoerd door Panelwizard. Van alle ondervraagden met een relatie maakt zelfs 40% afspraken over de temperatuur in huis. 

Opvallend genoeg ruziën Friese (61%) en Limburgse (58%) stelletjes het vaakst over de stand van verwarming.

Wat niet weet, niet deert 

Zet jij de verwarming ook eens wat hoger wanneer je partner niet kijkt? Dan ben je niet alleen: maar liefst 21% van de ondervraagden zet de thermostaat weleens stiekem hoger. Vrouwen zijn hiertoe eerder geneigd dan mannen; 26% tegenover slechts 17%.

Een warme trui: de oplossing? 

De meest gangbare oplossing tegen de kou lijkt overigens nog altijd de wollen trui. Maar liefst 62% van de respondenten zegt liever een dikke trui aan te trekken dan de thermostaat hoger te zetten. Een warme trui aantrekken is bovendien ook beter voor het milieu en je portemonnee.

Milieu en gasrekening 

Niet alleen vanwege potentieel gekibbel zoeken de respondenten hun heil in een warme trui, ook het milieu en oudhollandse zuinigheid spelen hierin een belangrijke rol. Zo zegt 64% van de ondervraagden de verwarming weleens lager te zetten om geld te besparen. Maar liefst 54% doet dit weleens om het milieu te ontzien.

Kies voor een budgetvriendelijke oplossing 

Wanneer je de verwarming een graad lager zet dan je normaal gewend bent, bespaar je gemiddeld tachtig euro per jaar. Daarnaast kun je de verwarming een uurtje voor je gaat slapen lager zetten of uitschakelen. De beste oplossing is een verwarming met slimme technologie, zoals de Low-H2O van Jaga. De radiatoren met Low-H2O technologie bevat maar liefst 90% minder water dan traditionele radiatoren, waardoor ze sneller en efficiënter verwarmen. Daarbovenop passen deze radiatoren de temperatuur automatisch aan wanneer de warmte binnen stijgt door bijvoorbeeld de zon of de oven. 


Bekijk de Low-H2O radiatoren van Jaga en voorkom discussies met je partner

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Contactformulier