5 grote voordelen van een warmtepomp


Gezien de strengere duurzaamheidseisen die zijn opgelegd vanuit de Europese wetgeving en het schaars worden van onze fossiele brandstoffen, wordt er verwoed gezocht naar alternatieven voor de huidige manier van stoken op gas. Warmtepompen zijn een heel goed alternatief. In 2020 worden naar verwachting meer dan 50.000 installaties per jaar aangebracht.

Let wel: Je huis is alleen geschikt voor een volledige warmtepomp als het goed tot zeer goed is geïsoleerd. Dat houd in: goede dak- en vloerisolatie, een gevulde spouwmuur en HR++ glas. De reden hiervoor is dat warmtepompen met een verwarmingstemperatuur van maximaal 45 tot 55 graden werken, waar een cv-ketel water van 60 tot 80 graden levert. Een slecht of matig geïsoleerd huis wordt met zo’n lage temperatuur niet warm genoeg.

Er zijn tal van redenen om te kiezen voor warmtepompen als warmtebron voor een verwarmingsinstallatie. Een opsomming:

  1. Warmtepompen zijn energiezuinig en daardoor goed voor het milieu en de portemonnee.
  2. Dankzij de mogelijkheid van relatief energiezuinige koeling in de zomer leidt een warmtepomp ook direct tot veel comfortvoordelen. Het systeem past perfect binnen het concept van duurzaam bouwen en wonen
  3. In een aantal Europese landen zoals Zweden en Zwitserland is de warmtepomptechnologie al “state of the art” en daarmee een beproefde en betrouwbare techniek.
  4. De elektrisch gedreven warmtepomp kan worden ingezet zonder dat er grote aanpassingen aan de infrastructuur nodig zijn. Op nieuwbouwlocaties kan worden volstaan met een elektrische infrastructuur.
  5. Het gebruik van warmtepompen veroorzaakt ter plaatse geen luchtverontreiniging, dit gebeurt ter plaatse van de stroomopwekking. In het geval van duurzame stroomopwekking is er zelfs helemaal geen sprake van luchtverontreiniging.

Warmtepompen in combinatie met lage temperatuur radiatoren zullen één van de beste oplossingen blijken voor de toekomst. Als je woning goed geïsoleerd is, bespaar je dankzij deze installatie gemiddeld 25% op je stookkosten. Dat kan tellen!

Radiatoren met de Low-H2O technologie zijn klein en energiezuinig, verbruiken minder water en zijn de zuinigste van Nederland. De radiatoren zijn optimaal geschikt voor samenwerking met een warmtepomp.


Lees meer over de Low-H2O technologie

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Contactformulier