Beperk ongezonde stoffen in je leefruimtes: Start vandaag


Ongezonde stoffen kruipen vaak ongewild en ongemerkt je huis binnen. Ze zijn niet gezond, dat weten we. Maar wat kan je eraan doen? Hoe houd je ongezonde stoffen in huis buiten? Wij geven graag enkele tips.

Ventileer voldoende 


Zet af en toe alle ramen en deuren thuis open, zo kan de lucht circuleren. Zet de ramen bijvoorbeeld als je 's ochtends opstaat op een kier, laat de deuren lekker open staan en sluit de ramen weer na 10 tot 30 minuten. Luchten is géén vervanging van ventileren: ventileren moet continu, 24 uur per dag, het hele jaar door.

Lucht de keuken en de badkamer


Zet ramen open wanneer je kookt en doucht. Tijdens het koken kunnen er namelijk schadelijke stoffen ontstaan, en ook de damp die vrijkomt kan ongezond zijn. De waterdamp na het douchen is ook niet gezond voor ons lichaam, zet dus een raam open tijdens het douchen.

Belangrijk: verluchten is niet alleen nodig om ongewenste stoffen te mijden, waterdamp kan schimmel veroorzaken, dat op termijn ademhalingsproblemen en allergieën kan veroorzaken.

Haal planten in huis 


Planten zijn niet alleen mooi: ze filteren de lucht en zorgen voor verse zuurstof. Hier vind je een overzicht van planten die het meeste zuurstof in je leefruimte brengen. 

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Contactformulier