Feiten en fabels over ...


Over inbouwoplossingen voor radiatoren wordt veel geschreven. Maar wat zijn de feiten en fabels? wij lichten ze toe:

Feiten 

 1. Er bestaan inbouwoplossingen voor verwarmen, koelen en ventileren in wand, vloer en plafond.
 2. Jaga Wandinbouw geeft architecten en ontwerpers meer vrije keuze voor hun ontwerpen van een ruimte, zonder de belemmering van aanwezige radiatoren.
 3. Grote glaspartijen kunnen koudeval veroorzaken. Door toepassing van een vloerinbouwoplossing voor een raampartij kan deze koudeval van het glas worden ondervangen.
 4. Jaga Low-H2O oplossingen zullen geen thermische glasbreuk veroorzaken.
 5. Er zijn convectorputroosters in alle soorten en maten. De huidige roosters zijn speelgoed- en kindervingertjesproof.
 6. Inbouwoplossingen zijn goedkoper dan normale wandradiatoren.
 7. De inbouwoplossingen bieden naast ruimte voor de radiatoren ook ruimte om elektro- of geluidsystemen weg te werken.


Fabels 

 1. HR ++ glas is zo goed ge├»soleerd dat het geen koude afgeeft. Fabel → Zelfs HR ++ glas geeft koude af. Het is dus raadzaam een verwarmingselement bij glasgevels te plaatsen.
 2. Een convectorput werkt alleen op hoge temperatuur verwarming. Fabel → Met de Low-H2O techniek werkt een convectorput ook op zeer lage temperatuurverwarming zoals met hr-ketels en warmtepompen.
 3. Een inbouwoplossing in plafond is niet logisch, want alle warmte blijft dan boven. Fabel → Lage temperatuurverwarmingen zorgen juist voor een goede luchtcirculatie door de hele ruimte.
 4. Een convectorput is een stofnest. Fabel → Tegenwoordig gebruiken we Low-H2O oplossingen in convectorputten en deze werken op zo’n lage temperatuurverwarming dat het geen lucht en stof in beweging brengt.
 5. Inbouwoplossingen zijn alleen weggelegd voor grote projecten, zoals kantoorpanden en hotels. Fabel → Ook voor particulieren heeft Jaga al mooie inbouwoplossingen.

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Contactformulier